De Opwettense watermolen

De Opwettense watermolen is gelegen aan de beek de Kleine Dommel in Nuenen, op de grens met Eindhoven en heeft een rijke historie. Het is een van de drie watermolens die in 1884 door Vincent van Gogh zijn geschilderd. Piet-Hein van Halder heeft een boek over die molen geschreven.

Er is nog een omvangrijk molenarchief aanwezig waarin de auteur inzage heeft gehad. Maar het boek staat niet alleen vol met gegevens uit dit archief. Het is een indrukwekkend kijk- en leesboek geworden met prachtige oude en eigentijdse foto’s en afbeeldingen. De inspirerende opmaak is verzorgd door bureau 4PR uit Nuenen.

De molen en zijn omgeving staan in het boek centraal zonder de rijke geschiedenis te kort te doen. Het is niet alleen voor molinologen geschreven. Iedereen met belangstelling voor molens en hun geschiedenis kan zijn hart ophalen en volop genieten. Velen passeren de molen met een vluchtige blik. Het boek leert je met andere ogen naar de molen te kijken.

P-H van Halder schreef eerder in 2010 het standaardwerk de ‘Watermolens in Noord-Brabant, vroeger en nu’. Zijn nieuwe boek wordt  in eigen beheer uitgegeven en is verkrijgbaar via mail; phvanhalder@hetnet.nl. Het heeft een harde kaft, is gedrukt in full colour en telt 176 pagina’s in A4 formaat, liggend. De prijs bedraagt € 25,=. Voor verzending via Post NL naar adressen in Nederland wordt € 5,= extra gerekend.