Geocache: De verdwenen watermolen van Wolfswinkel

Samen met de lokale gemeenschap lanceert het Kadaster de Geocache Wolfswinkel. Als onderdeel van het Landschapslaboratorium Datascapes. De Geocache voert deelnemers door het historische landschap van de verdwenen watermolen. Het nodigt hen uit om eigen verhalen toe te voegen en na te denken over de toekomstwaarde van het gebied. De Geocache ontdekkingen worden ingebracht in het digitale ontwerpatelier op 26 april 2021.
De Geocache laat je ervaren hoe digitale (historische) data helpen om de rijke verhalen van het landschap te ontdekken. Een belevenis voor iedereen: professionals, bewoners en bezoekers.
Download de geacach-app https://labs.geocaching.com/goto/737c6cf1-536f-49a5-a324-72dff60cace0

Eeuwenlang stond er bij Wolfswinkel, halverwege Son en Sint-Oedenrode, een dubbele watermolen aan de Dommel. Nadat de sluis het in 1928 begaf, werd de molen stap voor stap afgebroken. In het landschap is de oude molenplaats nog te herkennen. Ook de Dommel ligt er op verschillende plekken nog (bijna) net zo bij als een eeuw geleden, al is het wel een stuk droger geworden. Nieuwsgierig? Kijk vanaf 26 april op www.watermolenlandschappen.nl
De Geocache Wolfswinkel is gemaakt in samenwerking met het Erfgoed Deal-project Watermolenlandschappen en Klimaatadaptatie. Dat project is een initiatief van de Molenstichting Noord-Brabant, de provincie Noord-Brabant en waterschap de Dommel.