De drijvende kracht van de Dommel, verhalen van vroeger en nu

Op 28 april 2021 presenteerde de stichting Roois Cultureel Erfgoed een bijzonder boek over de Dommel. Gemaakt voor de Landschapstriënnale 2021.
In het boek staan verhalen, gedichten, foto’s en tekeningen van Rooienaren van allerlei leeftijden. Samen delen zij de liefde voor de beek die door Sint-Oedenrode stroomt. Het is ook geen wonder dat de Dommel in het Lieke vûr Rooi bezongen wordt. Waar je de Dommel ook bekijkt, hij ligt fotogeniek in het landschap, roept warme gevoelens op en inspireert.
Het boek heeft ook een opdracht. Aan de lezer, aan de overheid en aan al die organisaties die zich bezighouden met erfgoed. En die opdracht is om zorg te hebben voor wat historische waarde heeft. Het milieu vraagt van ons dringende maatregelen om op een verantwoorde manier onze wereld over te kunnen dragen aan de volgende generatie. Dat onze kinderen en kleinkinderen, net zoals wij, kunnen blijven genieten van alles om hen heen.
Voor Sint-Oedenrode is de Dommel de levensader. Wij volgen aan de hand van de bijdragen onze beek van Wolfswinkel naar Olland. Gaat u mee?
Het boek is te verkrijgen bij:
Bruna Sint-Oedenrode, Heuvel 20 Sint-Oedenrode
Via mail te bestellen bij Roois Cultureel Erfgoed: Rooiscultureelerfgoed@gmail.com
Kosten: 10,00 euro