Helend Landschap

Mensen hebben het landschap gevormd. Al eeuwen is eraan gesleuteld. Om allerlei nuttige redenen. Via de kunst zijn we het landschap gaan waarderen en beleven. Vincent Van Gogh opende onze ogen. Voor de schoonheid van dit Brabantse bekenland.

We leven in andere tijden. We blijven dichtbij huis en genieten van het landschap in de buurt. Wij zijn benieuwd welke plekken in het bekenland op dit moment belangrijk voor je zijn. Of je bijvoorbeeld met nieuwe ogen kijkt naar een bepaalde plek. We nodigen je van harte uit om daarover te vertellen op deze website.

In 2021 komt de landschapstriënnale naar het bekenland naar Van Gogh Nationaal Park. Dé gelegenheid om het landschap aan het woord te laten. Over hoe het is, en hoe het zou moeten zijn. Over alles wat je ziet en niet ziet, de onzichtbare kracht van water. Rekening houdend met perioden van droogte, hitte en wateroverlast door de klimaatverandering. Kijk, luister en geniet van het bekenlandschap. Lees verhalen over de onzichtbare kracht van water.