Ontmoet het Bekenlandschap

Mensen hebben het landschap gevormd. Al eeuwen is eraan gesleuteld. Om allerlei nuttige redenen. Via de kunst zijn we het landschap gaan waarderen en beleven. Vincent Van Gogh opende onze ogen. Voor de schoonheid van dit Brabantse bekenland.
We leven in andere tijden. We blijven dichtbij huis en genieten van het landschap in de buurt. Wij zijn benieuwd welke plekken in het bekenland belangrijk voor je zijn. We nodigen je van harte uit om daarover te vertellen op deze website.
In april 2021 is de landschapstriënnale in het bekenland van Van Gogh Nationaal Park. Dé gelegenheid om het landschap aan het woord te laten. Over hoe het is, en hoe het zou moeten zijn. Over alles wat je ziet en niet ziet, de onzichtbare kracht van water. Rekening houdend met perioden van droogte, hitte en wateroverlast door de klimaatverandering. Kijk, luister en geniet van het bekenlandschap. Lees verhalen over de onzichtbare kracht van water.
Vanaf 28 april vind je op deze pagina het gezamenlijke product van ons landschapslab: de Mozaïekcode ‘Alles begint met water’.

.